fredag den 13. januar 2012

En længe-trægt update! - Og lidt info om forskellige courses :)

Hej Folkens!

Hvordan står det til i den danske blog-verden? For tro mig, jeg ved det ikke rigtig for tiden, jeg har haft travlt med at få nogle penge ind  på min opspraing (Canada - here i come!) og hængt ud på diverse engelske nørde-blogs når jeg kollapsede om aftenen.

Jeps, og nu når vi har fået undskyldningen af vejen (indsæt pause - jeg skal lige have noget chokolade) så kan vi komme til formålene med det her indlæg :) Min computeroplader gik i smadder den anden dag, og eftersom vi bor et sted uden telefon signal (set bort fra i gården, men det er pænt koldt at stå der og snakke i regnvejr og frostgrader - eller øhm...) så gik der noget tid inden jeg ringede til Sony og fik dem til at sende en ny (service!) - alt dette for at sige at da jeg fik gang i min computer og min mail igen så lå der en kommentar fra Emma (ups... her forsvandt jeg lige igen, igen, jeg fandt sandelig hendes blog, og seeeee:

(hun har linket til min blog - og det godt og grundigt!)) så ud over at blive helt glad for at finde, i det mindste én anden med samme skøre idé, så kom jeg i tanke om at jeg da vist hellere må se at få skrevet noget  mere!

Så, nu sidder du og tænker: "Så kom dog i gang, kvindemenneske" - ja, ja, skal nok!

Okay, som I måske nok forstod af mit sidste indlæg, så har jeg omdirigeret min idé og sat kursen mod Canada, hvilket min bankbog takker mig så uendelig meget for! Især fordi der lige pt. kun står 3500 kroner på den. Sagen er jo den at hvis penge ikke var et dilemma, så kan I tro jeg havde gjort følgende:
1.) taget ED's universitetsforberende kursus, et eller andet spændende sted som Shanghai.
2.) ansøgt (og forhåbentligt kommet ind på) Gordon College ved Boston.

Anyways - penge er noget jeg må tage i betragtning, faktisk er det sådan cirkus det mest afgørende faktum for min plan(er) lige pt. DERFOR har jeg måtte ty til plan B (en plan som jeg kom op med mens jeg var i Canada, og som er så genial at den ikke rigtig føles som en plan B men mere som en Plan A version 2.0).

Min geniale Plan B Plan A 2.0:

  • At læse i Canada (ca. 80.000 om året, alt inklusiv)
  • At læse på Crandall University i Moncton.
  • At arbejde som gal indtil august hvor jeg er den der er daffet!
  • At få et studiejob PÅ skolen derovre så jeg kan score kassen (til 45 kroner i timen.. Haha.. Hvilken mindsteløn dog ;-)) Mens jeg går i skole :)
  • At læse min "The Magic Lens" grammatik bog (den er GE-NI-AL - og det er sagt af en som ikke kan fordrage grammatik!) i et håb om rent faktisk ikke at skulle bruge min kommende roomie som proof-reader hele tiden ;-)
  • At nyde livet og drikke masser af Pepsi Max og i det hele taget få de 8 mdr. til at gå HURTIGERE!
  • At pakke! 
Godt så - det var min hyper geniale plan! Nu til uddybningen (jeg kan sleeet ikke koncentrerer mig, har været i gang med at skrive i en time - suk...) :

Hvad vil jeg gerne læse? Tjae, det er jo det! Altså, jeg er blevet så meget klogerer siden sidst at jeg nu ved at jeg vil læse det de kalder double-major, som er to bachelorer på én gang. Jeg er også ret så sikker på at den ene skal være psykologi. Den anden har skiftet hele tiden (stakkels min mor der har måtte lytte til: "Mooor! Jeg tror jeg vil læse sociologi/kommunikation/sociologi/kommunikation/neurologi" om og om igen)
Anyway, lige nu hælder jeg klart mest til at nummer to bliver neurologi, eller neurobiologi (har ikke helt fanget forskellen endnu, og tror den er minimal) hvilket er læren om hjernen, både hvordan den ser ud fysisk og hvordan den fungerer. Jeg tror de to ting kunne være en super spændende kombi!

Nu er mit dilemma så i midlertidig at de ikke tilbyder neurologi på Crandall (gør de faktisk ikke på nogle af de kristne universiteter i Canada), det er én ting jeg kan jo sådan set bare vælge en anden skole, men jeg kunne rigtigt godt tænke mig at læse psykologi med et kristent grundlag (bær over med mig, hvis du ikke er troende, dig som læser dette :)). Så er der jo ikke andet at gøre end at tænke alternativt, jeg tænker at jeg jo kan tage neurologi-fagene på en anden skole og flytte dem over til Crandall, men det kræver så at deres "science department" rent faktisk kan udstede mig en bachelorgrad som de ikke selv tilbyder... Alt andet lige har jeg skrevet til min gode ven Laura Lutes (hende der i sin tid inviterede mig ud og se Crandall og som foreløbig har svaret på mine mange, mange, mange(!) spørgsmål med meget stor tålmodighed) og forhørt mig om mulighederne. 

(Og i øvrigt har jeg nu ANSØGT på Crandall! Jeg gjorde det d. 31.12.2011 - bare fordi jeg synes det kunne være SÅ fedt at gøre inden året var slut ;-))

Anyway, skal I lige se hvilke fag jeg p.t. tænker på at læse? Vi kan lige nå at vise dem frem inden jeg skal spise noget aftensmad og den så står på Casino-aften i kirken (what a mix, right?)


For de af jer (hvis der er nogen) som selv sidder og roder med (drømmer om) hvilke fag I skal tage, så kommer der lige en lille forklaring her :)

I både USA og Canada er universiteterne bygger op omkring Credits (dette gælder vel egentligt også for rigtig mange High Schools). Credits er nok det begreb der tog mig allerlængst tid at finde ud af hvad var, så pardon me hvis min forklaring er elendig, så smider du mig bare en mail (miriamklit@live.dk) og så skal jeg nok svare dig :)

Credits er måden hvorpå man finder ud af om man har fået nok undervisning til at modtage sit diplom. Hvert "fag" (course) bliver tildelt X antal credits (typisk 3) alt efter hvor mange timer man skal være til forelæsning hver uge. Her skal det lige bemærkes at selvom Man læser et fag som har 3 credits så skal man påberegne meget, meget mere tid hver uge til det pågældende course, man skal rigtigt nok kun være til forelæsning 3 timer (typisk á 45 eller 50 min) i ugen, men tilgengæld skal man pågeberegne 3 gange så lang tid til at læse (study) og skrive opgaver (papers), altså 9 timer til det - ialt skal man altså regne med at et 3 credits course tager 12 timer af ens tid hver uge +/- det løse (nok mest +) ;-)

Jeg er næææsten på vej ud af døren, men kan lige nå hurtigt at sige tre ting:

Core Curriclicum dækker over de grundlæggende courses som alle på et givent universitet skal tage (disse skifter fra uni til uni, men er grundlæggende det samme: matematik, engelsk, universitets intro o.l.). Typisk vil disse være de fag man starter med fordi de også er "Prerequisites" for mange af de courses man får brug for senere (nødvendige før man må tage de andre). Derfor ligger disse fag også ofte i 1000'erne eller 2000'erne.

Jeg må simpelthen smutte! Meeen, jeg skal HUSKE at komme tilbage og fortælle resten imorgen - imorgen har jeg gooooood tid! Hyggehejsa til jer alle! :) Wow! Min ordbog kender "hyggehejsa" men ikke "uni" :)

1 kommentar: