lørdag den 30. april 2011

Og så kræver de oven i købet et budget !! (del 2)

Den trak så lidt ud den fødselsdag der men nu er jeg tilbage - fyldt med sukker og pepsi max så må vi se om den går bedre nu med alle de store tal ;-)

Vi har allerede dækket legat-ansøgnings-budget-"regel" nummer 1: Inkluder ikke udgifter du også ville have haft i Danmark.


"Regel" nummer 2: Beløbet skal være i danske kroner.
            Eller skal og skal er måske for meget sagt - men jeg tror bestemt det ville være en fordel at skrive budgetternes beløb i danske kroner - eftersom det er det den valuta de danske fonder deler penge ud i. (Se RØD boks på billedet)

"Regel" nummer 3: Sørg for at have referencer til alle tal!
            Notér altid hvorfra du ved hvad den specifikke post kommer til at koster (Se BLÅ bokse på billedet). NB. Disse kom ikke allesammen med på billedet...

"Regel" nummer 4: Lig alle udgifter sammen så det er let overskeuligt (Se GRØN boks på billedet)

"Regel" nummer 5: Tilføj også indtægter på dit budget og lig alle dem sammen (GULE bokse)

"Regel" nummer 6: Udregn balancen mellem indtægter og udgifter - altså det beløb du mangler! (LILLA bokse)

"Regel" nummer 7: Du er velkommen til at tilføje poster som skolen ikke kræver, f.eks. flybilletter eller en ny computer eller et kamera (hvis du tager fotograf-klasser... Du skal kunne forklarer hvorfor det er nødvændigt for din skole gang med lige netop den udgift!)

"Regel" nummer 8: Udregn evt. gennemsnitsprisen pr. år, på den måde er det lettere at finde ud af for de legater der uddeler penge på årsbasis og ikke efter et bestemt "projekt". (ORANGE boks)

"Regel" nummer 9: Vær opmærksom på at de priser som skolerne opgiver altid stiger med 6-12 % pr. år, det skal du huske at medregne når du udregner prisen for alle fire år - ellers står du lige pludselig og skal betale 5. semester og mangler en farlig masse penge... (TYRKIS boks)

Regel nummer 10: Og dette er en ægte regel! Kopier ikke mit budget! For det første vil tallene ikke passe og for det andet kan du ikke være det bekendt... Så tak! :)




fredag den 29. april 2011

Og så kræver de oven i købet et budget !!

Det er nemlig lige hvad de gør! (Altså dem der styrer legaterne)
Hvilket jo sådan set er fair nok, hvis man tænker på at vi beder dem om et samlet beløb på en million kroner - så ville jeg nok også gerne lige vide hvad de skal bruge en million kroner til ;-)
Jeg har været inde på det før - hvordan man gør med et búdget og den slags, men jeg kom lige til at kigge på indlægget den anden dag - og det er ikke helt vildt fyldestgørende, så jeg tror lige jeg vil give det et skud mere :)

Først er det lige vigtigt at slå fast at det vi snakker om her er budgetter som LEGAT'erne skal bruge - ikke skolerne (selvom nogen af dem måske kræver et - men det kigger vi i så fald på når vi kommer tættere på).

Som hovedregel skal budgettet vedlægges din ansøgning som et bilag. Budgettet må ikke indeholde udgiftsposter som du også ville have haft herhjemme. Hvis du skulle have lejet en lejlighed herhjemme til 2000 kroner i måneden og selv have betalt for mad til 1500 kroner, skal du altså modregne 42.000 fra det, "room and board" vil koste på den skole du nu vælger. F.eks. ville "room and board" koste ca. 43.000 kroner om året på Gorden og du skal i realiteten kun skrive de 1000 kroner på budgettet - eftersom det er dine mer-udgifter. (Jeg ville nok ikke skrive de 1000 kroner på budgettet da de falmer i forholdet til resten af beløbet, og måske ville virke ret useriøst... Men hvis man kan "forklarer" hvorfor det lige er at man ikke kunne bruge 10 kroner mindre på mad i måneden, hvis man blev i Danmark, så er det jo reelt nok at indkludere det :))

Når der kun skal inkluderes mer-udgifter i budgettet skal der derfor heller ikke inkluderes penge til shampoo, tøj, fastfood o.l. Dog er der en undtagelse fra denne "regel" og der er hvis skolen har lagt disse poster ind som en fast del af den pris det koster at gå der. F.eks. har Gordon inkluderet bl.a. transport og "øvrige personlige udgifter" når de oplyser den årlige pris for at gå på skolen. Hvorfor det er at de sætter penge af til transport kan jeg lige forstå - hvis man skal på studieudflugt eller sådan noget måske (?), men hvorfor jeg skal betale 1500 kroner om året til øvrige personlige udgifter fatter jeg ikke noget af... Men hvad forstand har jeg på det ;-)

Okay - det er langt fra alt jeg har at sige om budgetter der står her - men vi har en røverbande (aka. 2. klasses drenge-fødselsdag) i haven så jeg kommer lige til at smutte lidt. Hold øjnene åbne for endnu et indlæg (del 2!).

Fortsættes i næste nummer ....

torsdag den 28. april 2011

Man kunne jo også give sig selv et forspring...

Er det at snyde at få et forspring? Ikke nødvændigvis - lad os tage et nærmere kig på sagen :)

Ser du, siden de to ældste af mine mindre søskende har besluttet at tage på efterskole næste år, har jeg haft min hjerne i blød (i pepsi max) i et forsøg på at finde på noget indholdsrigt jeg kunne lave det næste år inden jeg kan starter på college.
Ligepludselig i lørsdags slog det mig så - jeg kunne da blive Au Pair.
Nu har det aldrig tiltalt mig helt vildt at blive Au Pair, jeg tror det var derfor jeg slet ikke har set det som en mulighed, men jeg kiggede på det og blev mere og mere begejstret for idéen.

Egentligt havde jeg tænkt mig at blive Au Pair i USA, det kunne være super smart - kost og logi hos en herlig (kristen) familie + løn og en masse indhold i livet i et års tid.
Her skal det lige indskydes: jeg vil IKKE være Au Pair for sådan en af de der familier som man ser i "Nanny Dairies"- jeg nægter simpelthen at ansøge hos en af de familier hvor begge forældre er udearbejdende og søger en nanny til deres 8 mdr. gamle baby... Glem det! Så jeg har så været i gang med at undersøge familier med 4-5 børn og en hjemmegående mor - men det er jo et helt andet kapitel (ny blog?)

Det jeg egentligt ville sige med det indlæg her er at man kunne tage og blive Au Pair under "Edu-Care" systemet i USA. På den måde vil du blive ansat i en familie (som du selv kan vælge her) og få omkring 150 $ i ugen, plus kost og logi og 1000 $ som de skal betale til at du kan tage klasser på det lokale universitet (college). Du skal så arbejde 30-35 timer i ugen hos dem og tage 6 credits pr. semester.

Efter et år på den måde har men 12 credits (hvilket svarer til første semester på college) + nogle lommepenge og den fordel at have stiftet bekendskab med Amerikansk kultur og skole system - en total win-win situation hvis du alligevel har et "gap-år" inden alting kan blive klart til du kan starte på college :)

Smid en kommentar hvis du har brug for yderligere forklaring/hjælp til at hitte rede i alle deres regler derovre :)

tirsdag den 26. april 2011

Tab ikke modet!! :)

Der er en sang hvor de første linjer går sådan her:
Tab ikke modet du kære,
For så er det dyreste tabt


Jeg kunne ikke være mere enig! Dette indlæg kommer ikke til omhandle praktiske ting ved at tage en Bachelor (Undergraduate) i USA, og så alligevel.


Det gik nemlig lige op for mig her den anden dag at vi i Danmark er vant til at tænke meget begrænset, typisk tænker vi ikke særlig stort - og da slet ikke om os selv.
Vi har en tendens til at give op hurtigt hvis tingene virker uoverskueligt eller nogle af vores nærmeste "venligst" oplyser os om at "det kan ikke lade sig gøre" og spørger "hvordan får du lige skaffet en million kroner?".
Her vil jeg lige indskyde nogle bemærkninger, den første er simpel - ALT kan lade sig gøre, det er bare et spørgsmål om nok gåpå mod - tag f.eks. Tomas Edison, opfinderen af elpæren, hans lærere sagde "han er for dum til at lære noget", han blev fyret fra sine første to job fordi han ikke var pruduktiv. Da han blev opfinder lavede han mere end 1000 forsøg på at skabe elpæren, som alle mislykkedes. En jounalist spurgte ham hvordan det føles at fejle 1000 gange, hvortil Edison svarede "Jeg fejlede ikke 1000 gange, elpæren var en opfindelse med 1000 trin". (Find flere vilde historier her)


Når det så er sagt, så er der jo det med pengene - for det er dyrt at studere i USA, det skal da ingen hemmelighed være - men jeg synes det er en skam når folk der ellers helt vildt godt kunne tænke sig at læse i USA dropper idéen fordi der står "De samlede udgifter til mit opholder forventes at blive: kr. 1.146.336 kroner." - Som der står sidst i min legatansøgning.


En million, et hundrede seksogfyrre tusind, tre hundrede seksogtredive kroner er da også bare ufattelig mange penge. Selvfølgelig findes der skoler der er billige - man kan sagtens finde gode skoler til den halve pris - men nu har jeg jo foreløbig set mig lun på Gordon og der er prisen altså 1.146.336 kroner.


Men lad os tage et nærmere kig på det beløb og se om det ikke bliver mere overskueligt undervejs (jeg har ikke gjort det her på skrift før - så jeg er selv enormt spændt på at se resultatet! :))


De 1.146.366 kroner er den samlede pris for alle fire år det tager at få en bachelor grad på Gordon, i det enorme beløb er inkluderet:
  • Flybilleter til Danmark - en hjemtur om året
  • Rejse og indboforsikring - så man kan komme hjem hvis der sker noget og så ens ting (hjemme) er forsikret (der hvor de er opbevaret)
  • Kost og Logi - begge dele på skolen (som i øvrigt laver fremragende mad!) (Lige en anden sidenote - som er temmelig vigtig: Når du laver et budget til legatsøgning må du IKKE inkluderer de udgifter du også ville have haft i Danmark. Grunden til at jeg har indkluderet kost og logi er fordi jeg bor hos mine forældre lige nu :-), hvis du ikke forstår hvad jeg prøver at sige så smid en kommentar - og ellers skal jeg prøve at få det med i et andet indlæg :))
  • Undervisnings og studie-gebyr (som man selv betaler i USA, det udgører omkring de 800.000 og det er derfor det er så dyrt at læse derovre)
  • Transport til og fra lufthavnene og til evt. studieture
  • Studiematerialer og bøger (som man, ligesom i Danmark selv skal skaffe. Prisen er ca. 5500 om året for helt nye bøger - men man kan jo også købe dem brugt)
  • Øvrige personlige omkostninger (noget som skolen har inberegnet når de fortæller en hvad man skal forvente opholdet kommer til at koste - jeg har endnu ikke lige fundet ud af hvad det dækker over :))
  • Bærbar computer (jeg har godtnok en, men har alligevel sat 8000 af til at få en rigtig god, ny en - når nu legaterne også giver støtte til det - HVIS det er inkluderet i budgettet :))
  • Visum
  • Nødvændige kurser og tests inden afrejse.
Som du kan se er der faktsik rigtig mange af de ting der er inkluderet i prisen som du også ville have brug for hvis du læste herhjemme. Lad os kigge nærmere på sagen (efter jeg lige har skaffet mig noget sukker så min hjerne kan regne igen - brb :))


Så - udstyret med en pandakage med nutella og banan og masser af Pepsi Max er jeg nu klar til at angribe de mange tal og forhåbenligt få noget forståeligt ud af det (det her indlæg bliver temmelig langt - håber du klarer den :))


Jeg tager udgangspunkt i min egen situation (+/-) dvs. vi tager et kig på hvad det ville koste at studerer psykologi på Aalborg Universitet med start i 2012 (og bo i Aalborg).
Hertil kommer en del udgifter, udgifterne er udregnet efter hvad det ville koste over fire år (3.g. - færdig bachelor):
  • Bolig: 100.000 kroner (Og ja - det koster 4 år med 2000 kr + el i mdr.)
  • Mad: 72.000 kroner
  • Bøger: 8000 kroner
  • Transport: 27.000 kroner
  • Computer: 8.000 kroner
Hertil kommer så de udgifter man ville have haft begge steder; tøj, shampoo, fast-food osv. alt efter hvem man er vil prisen jo varierer helt vildt, men een ting er sikkert: det er billigere i USA! (En Big Mac koster f.eks. 10 kroner mere derovre end den gør her). Men så meget regning orker jeg ikke lige nu ;-)


I alt ville de altså koste mig 215.000 kroner at læse i Danmark, det er liiige før SU'en kan dække det. Men her kommer den gode nyhed så: du får lov at tage din SU med til USA (med mindre Dansk Folkeparti kommer til magten inden du når at rejse ;-))


Godtnok får man ikke SU for det første år man studerer i USA (fordi det betragtes som værende på gymnasie niveau), men man får for de tre andre år: I altså 181.000 kroner


Så lige pt. har vi en forskel på 800.000 mellem den danske uddannelse og den amerikanske - hvilket jo stadig er enormt meget (vælger du en skole som koster 500.000 så vil forskellen jo "blot" være på 300.000).
Men alle amerikanske skoler ved jo godt at vi ikke alle er millionærer. Det er derfor de har opfundet Finacial Aid (hvilket kræver et helt indlæg for sig selv... Det kommer vi nok til en gang når ansøgningerne nærmer sig). Men lige kort kan jeg fortælle at jeg, udelukkende på baggrund af min SAT score får 260.000 i løbet af de fire år, betalt af Gordon. Dem ville jeg jo ikke få i Danmark så nu er forskellen nede på 550.000.
Hvis jeg valgte en af de billigere skoler ville forskellen kun være på 50.000 (!!!) - Så ser det hele noget mere overskeligt ud - håber jeg! :)


For at opsumrer det: TAB IKKE MODET - Så er det dyreste tabt! :)


P.s. Jeg har lavet sådan nogle "bokse" lige neden under det her indlæg hvor du kan klikke på den du synes beskriver indlægget bedst - det vill jeg sætte stor pris på at du gjorde - så har jeg en chancen for at skrive noget der er relevant :)

Fuglekvídder, grønne træer og den slags :)

Hej igen allesammen :)
Der sker altså bare hurtigt så meget og inden jeg fik set mig om har jeg stof til tre nye indlæg, så her følger det første - og nok også mindst seriøse ;) Så må vi se hvor langt jeg kommer. Hehe...

Som vi har snakket om før, er der jo ufattelig mange faktorer der spiller ind når man skal vælge hvilken skole man vil gå på. Hvis du har set mange amerikanske High School film så har du måske opdaget at det er et af de helt store dilemmaer, selv for amerikanerne.
Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person hvad der er vigtigst; at der er en god fodbold-træner, at man kan læse til børnesygeplejerske, at man har mulighed for at bo i sin egen lejlighed, at skolen er stor osv. osv.
Selvfølgelig påvirker alle de her ting min beslutning, nogle mere end andre, men en ting som jeg for alvor opdagede faktisk vejer en hel del for mig er skolens omgivelser.
Ser du, jeg har hele mit liv boet i en skøn natur og i små byer osv. jeg tvivler på at jeg vil trives særlig godt med at gå på en skole i midten af New York.
For mange virker det måske som en ligegyldig ting, men her den anden aften da jeg sad og læste på mit værelse for åbne vinduer med udsigt til ny udsprungne træer, en fantastisk solnedgang og masser af fuglesang måtte jeg bare indse at det ville jeg have! Også i USA ;-) Det lyder temmelig krævende, og er heller ikke særlig let at imødekomme, men et par af skolerne nærmer sig - så selvom omgivelses-faktoeren ikke er alt afgørende så har de skoler da fået et ekstra point (men jeg er ikke nørd nok til at skrive det ind i mit excel ark.. Eller vent - jeg har faktisk en kollonne der hedder "sorroundings" når jeg tænker over det.. Hmm.. Never mind ;-)).

Og nu kommer det spændende så: BILLEDER :)

Palm Beach University praler af at ligge midt på stranden i Florida, de kalder deres omgivelser for "Urban" hvilket betyder at de praktisk talt ligger midt i en by, men man kan godt snydes til at tro noget andet hvis man taget et kig på billederne på deres hjemmeside:


Nogle af de mange lejligheder eleverne bor i (bemærk palmerne)

En af lærerne har besluttet at rykke forelæsningen ud på stranden :)

En af lejlighedskompleksernes fælles-stue. (Da min mor så det her billede erklærede hun at jeg skulle gå på den her skole, bare for at de havde et sted at holde sommerferie ;))

Palmen ser ud til i trives i midten af de mange lejlighedet :)

Vender man blikket mod den mere nord østlige del af USA kommer man til Massachusetts (det er mig stadig et mysterie hvordan jeg skal udtale det ord! - og nu har jeg lige fundet ud af at jeg heller ikke kan stave det - jeg kan da ikke gå på skolen så! ;)). Der ligger Gorden, som forløbig er min første prioritet. De ligger ikke på en strand, men de ligger heller ikke ind midt i byen - de ligger ude i en skov (YAY!)


Lige et lille overblik over skolen - ALLE de bygninger (og sportspladser) du kan se er skolen, som i alt rummer ca. 1500 elever + en ansat pr. 14. elev ;-)

Lige et lige blik fra en af værelserne!

Denne gamle bygning blev oprindeligt bygget som et palæ og rummer nu den administrative del af skolen + en hel masse kontorer :)

Behøver man at sige mere??

Jeg har selvfølgelig også kig på flere skoler men som sagt er det Gordon jeg hælder allermest til, Palm Beach University skulle mest mest med for billedernes skyld (og er du blevet fristet af dem, så har nogle af deres "film-studerende" lige vundet 1. pladsen i en national bil-reklame konkurrence - de er kendt vidt og bredt for deres Cinema-TV afdeling :)

Lige til sidst, jeg har lagt mærke til at nogle af jer kommer herind fra Google af - I skal være specielt velkomne, og jeg håber I finder svar på hvad I søger - hvis ikke så smid endelig en besked, svaret er et sted derude og vi kan jo passende hjælpes med at finde det :-)

fredag den 22. april 2011

Majors - der er altid flere hvor de kommer fra ;-)

Ikke at det her indlæg involverer flere majors, så titlen er nok lidt misvisende, men det lød hyggeligt og jeg kunne ikke lige finde på mere her i aftensolen på tearessen ;-)
Anyways, jeg skulle jo se om jeg kunne få mig nogenlunde sporet ind på hvilken major (det svarer nogenlunde til "hovedfag" i Danmark, sådan som jeg har forstået det) jeg kunne tænke mig at læse.

Og jeg har været RIGTIG god! Jeg har fået min liste (Bonus point til Excel!) kortet ned fra 210 majors til "kun" 39... Det var okay let at få de første hundrede stykker væk, eftersom jeg hverken ville være ingenør, sygeplejerske, biolog eller lærer.
Men så blev det rigtig svært da jeg kom ned omkring de 60, for så begyndte det at være sådan noget med "hmm... Det kunne da være meget spændende at prøve - men ikke hele mit liv måske, men det kunne stadig være spændende", faktisk så (ved godt det her lyder lidt underligt og muligvis temmelig creepy) følte jeg lidt at jeg opgav en chance/mulighed hver gang jeg slettede noget fra listen.
Lige før jeg trykkede delete til nogle og 40 forskellige muligheder inden for undervisningsområder, tænkte jeg for mig selv "nu bliver du aldrig lærer", det er lidt underligt, for det kan jeg jo stadig hvis det var det jeg ville, men jeg tror måske godt jeg indså at det var på tide at være realistisk og cutte de ting som fik mindre end 80 % det-vil-jeg-være-når-jeg-bliver-stor skalaen...
Til jer derude som "altid" har vidst hvad I ville - TILLYKKE!!!!  (og jeg skal nok prøve ikke at være alt for midsundelig mens jeg ligger vågen om natten i et forsøg på at finde ud af om jeg vil studerer politik, matematik, psykologi eller jonalistik... Eller noget af alt det andet...
Men når nu alt det er af vejen kunne jeg da godt lige tænke mig at prøve at høre jer hvad I synes ville være fedt at læse (her skal I ikke være nervøse for at jeg bare vælger der der er flest der synes er en god idé, eller noget, det kunne bare være sjovt at høre hvad folk derude tænker - især fordi de fleste i min omgangskreds er ved at være temmelig trætte i hovedet af mine "måske jeg skal læse..." og "vidste du at man kan læse zoologi i USA?" udbrud på de mest underlige tidspunkter) ;-)
Jeg smider lige mine 39 "top-majors" nedenfor og så kom endelig med et bud og din mening - pleeeaaaseee! ;-)

Major
Child Psychology
Christian Ministries
Christian ministries concentration in Juvenile Justice Ministries
Christian ministries concentration in Outdoor Education Ministries
Christian ministries concentration in Youth Ministries
Christian Ministry--Ministry Leadership
Christian Social Ministry 
Cross-Cultural Studies 
Digital Writing
Education
Education concentration in Early Childhood (PreK-2)
Education concentration in Elementary/Special (PreK-8)
Education concentration in Secondary/Special
Elementary Education
Elementary Education, Grades K-6 with ESOL 
English Education
English/Secondary Education 
Internation affairs
Journalism 
Linquistics
Major in Organizational Management 
Management with a Human Resources Concentration
Math Education
Mathematics
Mathematics/Secondary Education 
Ministry Leadership Studies 
Organizational Management 
Political Science 
Psychology (B.A.)
Psychology (B.S.)
Psycology
Recreation and Leisure studies
Recreation and Leisure studies conc. In outdoor education
Recreation and Leisure studies conc. In sports studies
Social Studies Education
Social Work
Sociology
Youth Ministries

torsdag den 21. april 2011

Legatsøgning eller optagelse - hvad kommer først?

Hvad kom først - hønen eller ægget?

Et spørgsmål de fleste af os har fået, og et spørgsmål der ikke er let at svare på - det ene forudsætter nemlig det andet.
Det samme gælder legatsøgninger og optagelse på college i USA.
Sagen er nemlig den at mange (eller i hvert fald nogen, så som Overretssagfører Sigurd Jacobsens Mindefond, hvilket jeg selv opdagede her den anden dag, efter at det havde kostet mig en del tid, en returkuvert og et par frimærker) legater kræver at man allerede er optaget på college før man kan søge, man skal sågar vedlægge et optagelsesbrev fra college'et.
Det er jo for så vidt enkelt nok, så kan man jo bare ansøge tidligt (på de college der melder tilbage umiddelbart efter man har søgt) men der er lige nogle men'er:
1.) På college af nogenlunde høj kvalitet kan man søge tidligst 1. nov. og få svar 1. december, hvilket ikke efterlader særlig lang tid til man skal rejse, til at få søgt legater.
2.) Men den største problematik er nok at college'ne i høj grad kræver dokumentation for at man kan betale (som minimum) en flybillet t/r, samt samtlige omkostninger til de første to semestre, før de overhovedet gider kigge på ens ansøgning.

Og hvordan gør man så det?
Det er et rigtig godt spørgsmål - som jeg ikke har svaret på! ;-)
Jeg har i mine legat ansøgninger skrevet at: "
Det er desværre ikke muligt for mig at vedlægge optagelses papirer fra XXXX College, da de kræver at man er i stand til at betale uddannelsen før det er muligt at søge om optagelse.
Bliver jeg, mod al forventning, ikke optaget på XXXX College, har jeg sikret mig ved at ansøge på flere andre colleges. "
Men de legater hvor det er skrevet udtrykkeilgt i legat beskrivelsen at man skal vedlægge optagelsespapirer har jeg puttet nederst på min legat liste - måske får jeg brug for nogle flere penge til 2., 3. eller 4. år og så er de jo gode at have. :)

Til sidst lige et lille ønske - smid super gerne en kommentar nedenunder (det burde være muligt uden at logge ind eller noget), det kunne være meget rart at vide om du finder noget brugbart eller om du selv går med ligende tanker eller noget :-) Anyways - føl dig fri til at smide en besked, kort som lang! :)

søndag den 10. april 2011

Majors i vildskab!!

Så fik jeg lavet endnu en liste (hurra! for Excel siger jeg bare!) over de fire colleges det er størst sansynlighed for at jeg skal læse på - og alle deres majors. Wow - 210 i alt, så skal jeg bare vælge én af dem... Uh uh... Jeg poster lige listen (så kan du jo se for dig selv, eller måske finde noget du finder interessant eller bare alt for komisk at man kan få en bachelor i lige netop det).
I mellemtiden vil jeg sove og se om jeg kan få min major-liste ned på under 50 en af de nærmeste dage ;)


Major
Accounting
Aero Private Pilot Certificate
Aero Professional Flight
Aero Professional Flight with a Management Concentration
Aero Professional Flight with a Marketing Concentration
Aero Professional Flight with a Military Aviation Concentration
Aeronautical Science
Aeronautical Science with a Mission Aviation Concentration
Air Traffic Control (A.S.)
Air Traffic Control Management (B.S.)
Air Traffic Control Mmgt with a Professional Flight Concentration
Aircraft Systems with a Computer Science Concentration
Aircraft Systems with a Design Technology Concentration
Aircraft Systems with a Mechanical Systems Concentration
Aircraft Systems with a Technical Management Concentration
Aircraft Systems with an Aircraft Systems Concentration
Aircraft Systems with an Electronic Systems Concentration
Applied Technology Education
Art
Art concentration in Design
Art concentration in Design Drawing/Pringtmaking
Art concentration in Design Painting
Art concentration in Design Sculpture
Art Education
Art Education, Grades K-12 
Athletic Training 
Ballet 
Biblical and Theological Studies 
Biblical Studies
Biblical Studies concentration in Biblical Languages
Biblical Studies concentration in Jewish Studies
Biology
Biology (including Pre-Med)
Biology concentration in Biotechnology
Biology concentration in Environmental Studies
Biology concentration in Health/Medical Professions
Biology Education
Biology/Secondary Education 
Biology: Concentration in Botany, Environmental Science Biology 
Biology: Concentration in Graduate School Preparation 
Biology: Concentration in Marine Biology 
Biology: Concentration in Molecular Biology & Biotechnology 
Biology: Concentration in Pre-Health Professional Preparation 
Biology: Concentration in Zoology 
Business Administration
Business Administration (B.A.)
Business Administration (B.S.)
Business Administration conc. In International Business
Business Administration Education
Business Education
Cemistry concentration in Health/Medical Professions
Cemistry concentration in Professional Concentration
Chemistry
Chemistry with a Physical Concentration
Chemistry with Biological Concentration
Child Psychology
Christian Ministries
Christian ministries concentration in Global Christianity (Missions)
Christian ministries concentration in Juvenile Justice Ministries
Christian ministries concentration in Outdoor Education Ministries
Christian ministries concentration in Urban Ministries
Christian ministries concentration in Youth Ministries
Christian Ministry--Cross Cultural Ministries
Christian Ministry--Ministry Leadership
Christian Social Ministry 
Christian Spiritual Formation
Cinema-Television 
Communication 
Communication Arts
Composition, B.Mus. 
Computer Information Systems
Computer Science
Computer Science and Mathematics
Computer Science Engineering
Computer Science Engineering Technology
Computer Science, Game Development Concentration
Computer Science, Network Security Concentration
Cross-Cultural Studies 
Dance 
Design Technology
Digital Writing
Doctor of Pharmacy 
Education
Education concentration in Early Childhood (PreK-2)
Education concentration in Elementary (1-6)
Education concentration in Elementary Art (PreK-8)
Education concentration in Elementary/ESL
Education concentration in Elementary/Special (PreK-8)
Education concentration in Middle School (5-8)
Education concentration in Secondary (8-12)
Education concentration in Secondary/ESL
Education concentration in Secondary/Special
Elementary Education
Elementary Education, Grades K-6 with ESOL 
Eligion and Philosophy
Engelish Language and literature
Engelish Language and literature conc. In creative writing
Engineering
Engineering Physics
Engineering Technology
Engineering Technology with a Material Joining Concentration
Engineering Technology with a Mechanical Concentration
Engineering Technology with a Mechanical Concentration
Engineering Technology with an Aeronautical Electrical Concentration
Engineering Technology with an Aeronautical Mechanical Concentration
Engineering with a Biomedical Concentration
Engineering with a Civil Concentration
Engineering with a Computer Concentration
Engineering with a Materials Joining Concentration
Engineering with a Mechanical Concentration
Engineering with an Electrical Concentration
English 
English and Language Arts Education
English Education
English Language and Literature
English/Drama
English/Secondary Education 
Field Biology
Finance
Forensic Science
French
French - conc. In francophone studies
German
Graphic Arts - Graphic Design 
Health and Physical Education
Health Management
Health Sciences
Health Sciences (Nursing) (B.A.)
Health Sciences (Nursing) (B.S.)
History
History and Political Science
History Education
History/Government Education
Instrument Performance, B.Mus. 
Interdisciplinary Studies (B.A.)
Interdisciplinary Studies (B.S.)
Interdisciplinary Studies/4-8 Cert
Interdisciplinary Studies/4-8 Cert/Lang Arts & Soc Studies
Interdisciplinary Studies/4-8 Cert/Math & Science Conc
Interdisciplinary Studies/Early Childhood-4th Grade Cert
Internation affairs
International Business 
International Business (B.S.)
Journalism 
Keyboard Performance, B.Mus. 
Kinesiology
Kinesiology with a Sports Management Concentration
Kinesiology with an Exercise Science Concentration
Kinesiology-Sports Ministry
Languages (combined)
Life Sciences Education
Linquistics
Major in Organizational Management 
Management
Management Information systems
Management with a Human Resources Concentration
Marketing
Math (B.S.) Computer Science as Supplemental Field
Math (B.S.) Physics as Supplemental Fiel
Math Education
Mathematics
Mathematics/Secondary Education 
Medicinal & Biological Chemistry 
Medicinal & Biological Chemistry: Biological Concentration 
Medicinal & Biological Chemistry: Pharmaceutical Concentration 
Ministry 
Ministry Leadership Studies 
Music
Music Business
Music Education
Music Education, B.Mus. 
Music Performance
Music Theatre
Nonprofit Organization
Nursing 
Organizational Management 
Philosophy 
Physical Education: Concentration in Exercise Science 
Physical Education: Grades K-12
Physical Science/History
Physical Sciences Education
Physics
Physics conc. In 3-2 Engineering
Physics conc. In Cmputational Physics
Physics conc. In Professional concentration
Political Science 
Popular Music 
Pre-Law 
Psychology (B.A.)
Psychology (B.S.)
Psycology
Psycology Endorsement Education
Recreation and Leisure studies
Recreation and Leisure studies conc. In outdoor education
Recreation and Leisure studies conc. In sports studies
Science and Biology Education
Social Studies Education
Social Work
Sociology
Spanish
Spanish Education
Speech/Theatre Education
Sriminal Justice
Studio Art 
Theatre 
Theatre  Arts
Voice Performance, B.Mus. 
Youth Ministries
Zoo science